Wine and Dine in Pančevo

Izraziti sam hedonista :), uživam u svemu što je Bogom nam dato, ljudskom rukom i umom stvoreno, divim se svakom napretku i ljudskoj borbi . Inspirišem se posmatrajući ljude, slušajuci ih inspirišem se fotografisanjem ,dobrim vinom, dobroj hrani, dobroj kafi, putovanjima i apsolutno svemu. Život volim i tako ga sa ljubavlju i verom nekako i živim .

Dete sam koje potiče iz Banata iz patrijarhalne prave jugoslovenske porodice, precima plave krvi .Naučena na dobre ukuse hrane i pića, majka koja je savršen cheff i otac koji je bio pravi domaćin tradicionalista. Kasnije putujući svetom moji pogledi su se samo širili, a moji ukusi pojačavali .Baš tako se radja perfekcionista i hedonista u meni.

Ovim vas uvodim u priču o jednom meni savršenom restoranu u centru grada Pančeva.  Ali prvo bih vas malo uvela u kratku pričicu o svom gradu .

                                 Na obalama Tamiša i Dunava  .

Zivim  baš u tom malom gradu (ne baš tako malom )  Pančevu na samo petnaestak kilometara od Beograda glavnog grada Srbije. Pančevo je grad koji živi na obalama reka Tamiša i Dunava. Grad je sa oko 76,500 hiljada stanovnika što ga čini četvrtim gradom u Vojvodini po veličini. Grad koji ima dušu .

Pančevo je svima poznato kao mesto sa najviše industrijskih fabrika, medjutim Pančevo je grad sa neverovatnom istorijom, impresivnom gradnjom,  arhitekturom koja će vas ostaviti bez daha,  znamenitostima, fenomenalnom gradjevinom – Uspenske crkve koja je sagradjena dobrovoljnim prilozima u kojima je učestvovao i Karadjordje Petrović  kao i pravoslavna crkva Svetog Preobraženja Gosodnjeg  koja je sagradjena na mestu starijeg hrama s’početka 18. veka. Ovaj grad je takodje bogat kulturno-zabavnim dešavanjima. Da li ste znali?  Da je najstarija industrijska gradjevina u Vojvodini  baš ovde u ovom gradu? Da,  to je zgrada Narodne pivare koju je 1722 sagradio Abraham Kepiš Židov iz Požuna -Bratislava. Fermentacija i civilizacija se ne mogu razdvojiti 🙂

Pančevo je grad kao što sam i napomenula, zaista grad koji ima dušu, pravu banatsku, malim uličicama prelepim parkovima, restoranima,  kafićima i ljudima sa predivnom energijom .

                            Procvala je trešnjica sva u belom cvetu .

Baš tu na korzou u centru grada preko puta Kulturnog centra nalazi se ušuškan restoran ,,Trešnjica”.

Sofisticiran restoran izuzetno lepog  i prijatnog ambijenta Vintage and Modern kombinacije za potpuno uživanje svakog ko želi da sebi priušti malo romanse,malo tradicije i malo opuštanja . Restoran svakako ne zahteva dress code, takodje je i vrlo pristupačan i svako je više nego dobrodošao .

U priči sa Mr. Draganom glavnog i odgovornog menadžera ovog predivnog restorana saznala sam da je ,,Tresnjica” dobila ime na sasvim slučajan  način, a ja bih opet rekla (ništa nije slučajno) 🙂 Ne znajući kako da daju ime restoranu do poslednjeg dana, rešili su da se malo zabave, jer najlepše životne priče uvek počinju igrom . Zajedno sa vlasnicima svako je na papiriću ispisao kako bi ko voleo da se restoran  zove, savili su papiriće i bacili na sto, a potom izvukli Trešnjicu 🙂

Tako je nekako procvala tresnjica sva u belom cvetu. Meni se izuzetno dopada ovo ime koje govori o životu, ljubavi, divljenju, sreći i predivnom početku jedne prelepe priče. Svakako da svako od nas doživljava stvari na svoj jedinstven način, pa tako nekako i ja. Izuzetno mi je zadovoljstvo da pretstavim ovakav jedan restoran koji pruža sasvim nove ukuse perfektno s’ljubavlju pripremljene hrane vrhunskog šefa, fantastično dekorisane i srdačno servirane od strane izuzetno profesionalo obučenog osoblja .

Sve ove stvari su hedonisti i perfekcionisti poput mene od velikog značaja. Rekao bi Mr. Dragan (zahtevnoj) 😉 Zašto? Zato što brz život,  obaveze, posao, nezadovoljstva, problemi, globalna situacija itd. Ne dozvoljavaju da živimo život onako kako bi zaista trebalo živeti. Važno je da ovakva mesta u ovako savršenom sklopu postoje, da kada poželite potpuni ugodjaj i beg od stvarnosti, baš ovde pobegnete i uživate u osmesima i neverovatno dobrom energijom ovog restorana i osoblja zajedno sa svojim prijateljima ili partnerom ili možda čak i sami potpuno je nebitno. Oslobodite se predrasuda, tudjih mišljenja i živite život po svojim sopstvenim nahodjenjima. Vaša sreća i mir su iznad svega .

                                  Upoznaj se sa pićem Bogova !

Restoran ,,Trešnica” pruža izuzetnu selekciju dobrih tradicionalnih vina iz naših srpskih vinograda serviranog sa izuzetnim znanjem svakog od ugostitelja ovog predivnog restorana, takodje su jedini i prvi restoran u gradu slobodno mogu reći koji vas ne uslovljava bocom vina već serviranjem na čašu apsolutno svih vrsta vina  .Tako, da nemojte se stideti i ako nista neki poznavalac, evo prilike da postanete takodje i zavolite piće Bogova. Važno je da znate šta i kako pijete i da tome ima ko da vas nauči, ne to nije prestiž, to nije pomodarstvo, to se apsolutno zove uživanje u svakom gutljaju, budjenje vaših zaboravljenih čula, a svako od nas ih ima . Dozvolite sebi da se osećate kao prva dama, kao pravi dzentlmen .

 Jer život je zanimljiv onoliko koliko smo mi radoznali .

Eto, nadam se da sam uspela ukratko objasniti zašto je meni ovaj restoran fascinantan i zbog čega svoje slobodno vreme kada sam u svom gradu provodim baš ovde. Predahnite uz najlepša i najukusnija tradicionalna kao i mediteranska jela, fantastičnim slatkišima, najkvalitetnijom kafom serviranom od strane profesionalno obučenog bariste, kao i podjednako najukusnijim vinima koja će apsolutno upotpuniti svaki vaš zalogaj  . 🙂

 

            

 

            

              

 

Mnogi putevi vode kroz Pačevo učinite ga nezaboravnim .

Do slededeće avanture sa Obrenov.com …

Živeli .

 

 

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Wine and Dine in Pančevo

  1. Ово изгледа невероватно и тако укусно !! Лепа фотографија !!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s