Ožiljkom jednim obogaćena

 

                    ____ Ona je osvojila svoje demone i nosila ožiljke poput krila   _____

I dok ležim tu kraj tebe čujem srce kako ti neprijatno lupa ,čujem ti misli koje neprijatno škripe i pitaju se, šta ću ja tu?
Osećam tvoje polu hladne ruke i usne koje iz inata ljube .
Pitam se i ja ko mi te je poslao, a pitaš se i ti.

Ne, nismo mi jedno za drugo, a opet smo tu.
Tu u tom prolaznom ludilu, strasti i besa tu smo da i ovo noć učinimo vrednom pomena, jer kao i sve ostalo i ovo ćemo jednom pamtiti kao prošlost…

                                    _____ Sa njom takvom isprljao postelju  ____ 

Nisi ti za devojku neurende kose izbledele od sunca, za devojku koja i ovaj ožiljak kao i svaki drugi nosi sa ponosom i bez stida. Nisi ti za njen savršen svet i sva ludila u njemu, ne uklapaš se u kreativnost života kakav je ona zamislila, ne umeš ti da bežiš sa njom u beskraje, da se izgubiš u igri zatvorenih očiju, nemaš ti petlju za srce koje pored svih rana i ujeda i dalje zna, ume i može voleti. Ne umeš ti da je odbraniš od vukova gladnih njene duše iskrene i lavova koji bi kidali svaki deo njenog tela, ne umeš ti! Nisi ti neko ko bi sa jednim koferom i njom bežao u nepoznatom pravcu baz pitanja i straha, bez plana, bez ulica i adresa. Nisi ti taj koji bi pružio ruku da je podigneš, iz prašine laži i blata obmana, obrisao joj krvava kolena na kojima je tako dugo klečala i sa nojm takvom isprljao postelju. Ne umeš ti da se igraš sa njenim mislima dok njene reči miluju nabore tvog uma, ne umeš ti da skidaš njenu podsvest i zagledaš se u njenu dušu i njene gole ideje koje plešu u ritmu tvog glasa. Ne umeš ti da polako i nežno ukloniš te svoje vezove koje oblače njenu maštu. Ne umeš ti da se zagledaš u golotinju njenog uma dok ti objašnjava šta želi da joj radiš. Nemaš ti hrabrosti za iskrene ljubavi za strast bez predrasuda, ne umeš i ne znaš ti da se daš u potpunosti, da se opustiš i dozvoliš sebi da ideš napred nazad kroz beskonačnost u njenoj glavi, ne umeš ti da zadovoljiš njenu potrebu za verbalnim laičkim razgovorima u tim kasnim satima ludila. Pokušavaš da pronadješ prave reči, ali ih je ona već čula, u svakom slogu koje su ostavljale tvoje usne. Ne umeš i nisi umeo da shvatiš, da izmedju tebe i nje vodjenje ljubavi ne počinje u krevetu. Počinje tek kada dozvoliš da te ona pretvori u sebe. Ali ti! Ti to ne umeš. Zato idi!

                                                              _________  Idi _________ 
Idi tamo gde si krenuo, idi tim lakšim putem kojim koračaju svi. Budi i ti deo te mase izgubljenih duša, polupanih glava, mrzovoljnih pokreta, nesrećnih lica i bezciljnih pogleda. Idi rekla je ! Idi molim te! Ne mogu da te gledam, ne mogu da gledam u te oči mutne, u to srce prazno, u tu dušu otetu. Idi ološima taj put je lakši. Idi demonima svojim nahrani ih svim svojim porocima daj im srce da ga pred tobom kidaju, dušu da je pred tobom pale, ruke da ih lede, emocije da ih gaze, gledaj širom otvorenih očiju šta ti rade i gde te vode, da zapamtiš put kojim se ne želiš vraćati jednoga dana kada shvatiš ko je bila devojka u tvojim hladnim rukama.
Idi molim te! I ne vraćaj me, ne vuci me u tu rupu socijalne poremećenosti u to ludilo poroka, u taj polu svet bezdušnih, u nemoralnosti kojom sam bila okružena tako dugo. Samo idi i pusti me, da ja budem ja da budem ono što jesam, da ostanem ono što jesam.  A ja sam …

                     

                               ____________ Ožiljkom jednim obogaćena ______________

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s